Meteen nadat ik ben opgestaan op 1 maart kijk ik naar buiten in de hoop een stralende zon te zien. Helaas het is bewolkt. Een paar dagen is het prachtig weer geweest en nu we naar Amsterdam gaan voor een rondvaart door de grachten is het een bewolkte dag. Jammer. Maar het is in elk geval droog. Met de trein gaan we naar Amsterdam, Lia, Mechtild en ik. Binnenkort zal zich nog iemand aansluiten uit Alphen aan den Rijn. Gezellig dan kunnen we met elkaar reizen. De rest van onze groep vinden we na enig zoeken in Grand Café Restaurant op het 1e perron van het Centraal Station Amsterdam. Eerst natuurlijk genieten van een “bakkie leut “. Daarna lopen we naar de rondvaart boten van de firma Kooy. We zijn met 16 vrouwen en in onze rood/ paarse outfit trekken we natuurlijk de aandacht van veel mensen en worden we aangesproken met de vraag wie we zijn.  Nadat we dat hebben uitgelegd gaan we aan boord voor een rondvaart door de grachten.

Amsterdam vanaf het water ziet er heel anders uit. We bewonderen de prachtige gebouwen en Koopmans huizen. Sommigen heel smal gebouwd omdat men vroeger meer belasting moest betalen als het huis breed was. Dus bouwde men smal en in de hoogte.

Na de rondvaart lopen we naar de Beurs van Berlage voor de lunch. De Beurs is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen architect en kunstenaars van verschillende disciplines. Voor het beeldhouwwerk waren L.Zijl en J.Mendes de Costa verantwoordelijk, A Derkinderen ontwierp de gebrandschilderde ramen, A.N  Roland Holst vervaardigde de schilderingen en J Toorop de figuratieve tegeltableaus. Berlage zelf ontwierp de meubelen en andere objecten.

Tijdens de heerlijke lunch in deze prachtige omgeving heffen we het glas op Mechtild die vandaag jarig is. Dan nemen we weer afscheid van Amsterdam en elkaar en gaat iedereen weer huiswaarts. Met dank aan Bonja en Carla voor het organiseren van deze heerlijke Dag.