Ook deze keer is ons uitje in Amsterdam, Amsterdam waar alles gebeurt. We gaan weer naar het Stadsarchief waar we al eerder zijn geweest, maar deze keer is daar de tentoonstelling  “Amsterdam voor het voorbij is ”. Er is al zoveel voorbij in Amsterdam maar met deze fototentoonstelling zijn we weer even terug in de tijd.
Want wij “oudjes “weten nog hoe het was in de jaren zestig.
Fotograaf Dolf Toussaint zwierf met zijn camera door de straten van Amsterdam en wist als geen ander mensen in hun sociale omgeving vast te leggen. Het is een selectie van beelden van eind jaren vijftig tot medio  jaren tachtig.

We lopen rond en genieten van de  vaak herkenbare beelden ,ieder op zijn eigen manier en snelheid. We worden niet opgejut door een gids en dat is erg prettig in dit geval, omdat de foto’s voor zich spreken en we zelf ons eigen tempo kunnen bepalen. Bij sommige foto’s blijven we wat langer staan dan bij andere.


Dan is het natuurlijk weer tijd voor de lunch en gaan we op weg naar het Rembrandtplein.  We worden verwacht bij Escape Caffé.  En zoals altijd is het weer genieten, Rita trakteert ons op een drankje omdat ze tachtig jaar ( niet te geloven) is geworden

.

Na de lunch zwerven we weer uit door Amsterdam ook weer elk op onze eigen manier en snelheid.
Hanneke en Jenny, hartelijk dank voor deze leuke dag.