07-02-2014 - Waaiers beschilderen Artis Ateliers

Verzorgd door: Diny en Jenny.

 

Helaas was het weer niet erg inspirerend om een dagje Artis te gaan beleven, ons enthousiasme daarentegen woog daar ruimschoots tegenop.

 Bij de ingang van Artis wachtten Diny en Jenny om ons in de stromende regen naar de Artis Ateliers te begeleiden.

Onder het motto: ‘Geen ervaring en geen idee, het motto is Doe Mee!’ wachtte ons een ochtendje schilderen onder de enthousiaste leiding van Noek. Om ons in de juiste stemming te brengen had Noek gezorgd voor volle potten koffie en thee met ‘wat lekkers’. Dat gaf haar de gelegenheid om ons uit te leggen wat de bedoeling was: vlinders schilderen op een waaier.

Noek had ter inspiratie een hele stapel prachtige foto’s van vlinders in de mooiste kleuren voor ons klaar liggen, maar dat woog niet op tegen ons bezoek aan de vlindertuin. Wat een kleurenpracht! Gewapend met een tekenblok hebben wij een aantal schetsen gemaakt om vervolgens, terug in het atelier, onze artistieke talenten in daden om te zetten.

Resultaat: De mooiste creaties die je je maar denken kan. Wat een onontdekt talent!

 

 Rie kwam die ochtend, geïnspireerd door berichten van een ander chapter, met de tekst voor een eigen Red Birdies clublied. We hebben geoefend en het klonk niet verkeerd. We hebben besloten dit lied vaker te gaan zingen.

 

 

 

Na afloop nog een gezellige lunch in de Twee Cheetahs, het zelfbedieningsrestaurant van Artis.

Het was weer een geslaagd uitje.

 

 Verslag door:Queen Trijntje.)