04-08-2017: Beleeftuin in Westwoud

Verzorgd door: Rita

En weer is het haar gelukt, onze Rita heeft weer een heerlijk uitje voor ons georganiseerd.

We zijn naar “De Beleeftuin “in Westwoud geweest. Het was geen makkelijke opgave om er te komen want er rijdt geen openbaar vervoer naar toe. Maar eenmaal daar was het een belevenis.

Ontvangst in het tuinhuisje met koffie en het onvolprezen gebak van Rita met rood en paars marsepein, heerlijk.


Afra, onze gastvrouw legt uit wat we gaan doen die dag: we beginnen met een rondleiding  door de prachtige tuin, die George haar man helemaal zelf heeft aangelegd. De Beleeftuin is een creatieve inspirerende tuin van maar liefst 5500 m2. George laat ons alle prachtige plekjes van de tuin zien, vertelt honderduit over de bloemen, planten, kruiden en fruit de we tegenkomen. Onderweg komen we koeien kippen en fruit van keramiek tegen.
Deze beelden zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Ryt Kooistra.

Na deze rondleiding wacht Afra ons op in de tent. We gaan “ketelkoken”. George stookt het vuur op en wij gaan aan de slag met groenten snijden voor de soep. Ondertussen genieten we van een stukje stokbrood met kruidenboter, door Afra gemaakt met heerlijke kruiden,  en , hoe kan het ook anders, een biologisch wijntje dat Rita heeft meegebracht. Als alles in de pot zit (we lijken wel heksen) moet het een half uurtje pruttelen.

Als de soep klaar is gaan we smullen. En dat doen we. De soep is echt voortreffelijk. Ik had er zo mijn bedenkingen bij omdat er geen zout bij is gebruikt. Maar door alle kruiden en groenten is de smaak prima. Ik heb het zout niet gemist.
Na de soep nog een kopje koffie voor wie daar zin in had en toen was deze heerlijke dag weer ten einde.

Met onze dank aan Rita voor deze prachtige dag.

Verslag door:Tiny (webmaster)