03-11-2017: Cobra Museum in Amstelveen

Verzorgd door:Sonja

Het Cobra museum in Amstelveen is dit keer ons doel. We ontmoeten elkaar, hoe kan het ook anders in het museum café voor een kopje koffie. Sonja is jarig geweest en trakteert op een heerlijk gebakje.

Het woord CoBrA is een samen voegsel; van Copenhagen – Brussel en Amsterdam,.. nooit geweten. Nou ja we zijn ook nooit te oud om te leren.

Om 11.00 uur worden we opgehaald voor de rondleiding. Een pittige jonge dame leidt ons rond en houdt ons streng bij de les als we even afdwalen. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd.


Le Corbusier’s vierde dimensie toont de vrije beeldende praktijk met tekeningen, schilderijen, wandtapijten en objecten van deze wereldberoemde architect. De Deense kunstenaar Jacob Kolding creëert Corbulations, een ingreep in de tentoonstelling die bemiddelt tussen Le Corbusier, CoBrA en het publiek.

We dwalen rond en bewonderen zijn werken en luisteren naar de uitleg van de gids. Ja de één houdt ervan en de ander niet.

We trekken de aandacht bij het publiek met onze rood/paarse outfit en behalve de kunstwerken worden ook wij geregeld gefotografeerd. Tenslotte zijn wij levende kunstwerken.

Na het museumbezoek kunnen we nog even de markt op in het centrum van Amstelveen, ook leuk!!

Dan gaan we naar het theater café BLVD. Er zijn meer Birdies gekomen dan verwacht werd en onze tafel blijkt te klein te zijn. Gelukkig is ook Diny weer van de partij. Ze is flink ziek geweest maar we zijn blij dat het nu weer beter gaat met haar. Met een beetje geschuif kunnen er nog twee bij aan tafel, maar de laatste twee zitten met hun bord op schoot. Het is zo druk in het café dat er geen extra tafels over zijn.Jammer, maar desondanks hebben we heerlijk geluncht en lekker bijgekletst.


Met dank aan Sonja voor deze weer gezellige dag.

 

Verslag door:Tiny (webmaster)