05-07-2013: Tentoonstelling: De slavernij verbeeld - Amsterdam

Verzorgd door: Sonja

Wat een heerlijke zomer en wat een prachtige stad :  AMSTERDAM !! De terrasjes stromen vol en wij zoeken ook een plekje op het terras van Brasserie Meuwese op het Rokin. We schuiven 3 tafeltjes aan elkaar want we zijn met zijn elven en hebben dus veel plek nodig. Hoe meer Birdies aanschuiven hoe meer we opvallen. Er worden foto’s van ons gemaakt en er wordt gevraagd wie en wat we zijn. Natuurlijk zijn we bereid om dat te vertellen. Twee dames hebben echt belangstelling en zij krijgen een kaartje zodat zij ons op internet via onze website kunnen terug vinden. Wie weet misschien nieuwe Birdies?  De koffie smaakt prima en de warme punten appeltaart uit eigen bakkerij zijn overheerlijk. Als we willen afrekenen zegt Sonja dat zij trakteert, ze is volgende maand  jarig èn 40 jaar getrouwd. Gefeliciteerd namens ons allen!

De tentoonstelling “ De Slavernij verbeeld ”  is op loopafstand,  maar onderweg valt  zoveel te zien dat we er wat langer over doen om er te komen. We worden opgewacht door onze gids. Deze zeer beweeglijke mevrouw overspoelt ons met informatie over het  slavernij verleden en haar betoog  gaat gepaard met zwaaiende armen en af en toe een hink-stap-zijsprong. Het is niet geheel ongevaarlijk om te dicht bij haar te staan. Tijdens onze rondgang heeft ook Jenny zich bij ons gevoegd. Door de temperatuur die nodig is om alle tentoongestelde boeken en geschriften goed te kunnen bewaren hebben wij het koud gekregen en weer terug in de buitenlucht is het heerlijk om de zon weer te zien en te voelen.

Weer terug naar Brasserie Meuwese,  waar de lunch op ons wacht. We lopen nu wel wat sneller want we hebben trek. Voor ons is de boven etage gereserveerd, ook daar moeten we de tafeltjes aan elkaar schuiven om aan één lange tafel te kunnen zitten. Het is nog moeilijk kiezen uit de kaart maar als iedereen het bestelde voor zich heeft proosten we met elkaar op deze heerlijke dag die Sonja voor ons geregeld heeft. Na de lunch nemen we weer afscheid en gaat ieder weer op weg naar huis met  bus, trein of auto. De lucht betrekt en een uur later plenst het van de regen.

 

Verslag door: Tiny (webmaster)