06-05-2016: Een dagje Hoorn - Hoorn

Verzorgd door: Rita

Met Rita hebben wij een geweldige organisatrice in ons midden. Het was weer een dag met een gouden randje, zelfs het weer was prachtig. Ook dat doet ze goed. Met het toeristenbusje werden wij door Rita en haar chauffeur opgewacht op het station van Hoorn. Met zijn dertienen pasten we net in het open busje. En daar gingen we, door het zonovergoten Hoorn, op weg naar de koffie. Daar wachtte ons de eerste verrassing, we kregen paars gebak met een rood marsepeinen hoedje erop. Prachtig was het, èn lekker.


Na de koffie wandelden we naar het Westfries Museum, het was nog wel wat moeilijk om alle meisjes bij elkaar te houden, want onderweg zagen we allerlei leuke winkeltjes waar we graag even wilden rondkijken. Uiteindelijk kwamen we toch in het museum aan. We namen plaats in een soort vliegtuig stoel en kregen een Virtual Reality bril opgezet en een koptelefoon. We gingen op reis door Hoorn in de Gouden Eeuw in het jaar 1650, even later gevolgd door Kaapvaren. Wat een belevenis. Het was zo bijzonder om dit te zien, we keken onze ogen uit. Kwamen door straatjes, zagen mensen werken op het land en met paard en wagens rijden. Even later zaten we op een schip midden op zee in een storm en sloeg het zeewater bijna over ons heen. Het was zo levens echt, dat we weer even tijd nodig hadden om in onze wereld terug te keren.

En we gaan weer een wandelingetje maken. Nu naar het Oostereiland waar we gaan lunchen in de Hoofdtoren. Buiten in de zon op het terras hebben we genoten van een heerlijke lunch, een glaasje wijn erbij en dat hadden we uren kunnen volhouden. Maar nee, we gaan weer verder. Na de lunch lopen we naar het Varend Erfgoed waar we een rondleiding krijgen op het schip de Halve Maen. Het was een zeer interresante rondleiding en onze gids wist er veel van te vertellen. Helaas moesten we opschieten want ons busje kwam ons weer ophalen om ons terug naar het station te brengen.De chauffeur was wat laat, hij had nog een afspraak dus haast was geboden. Toen we eenmaal allemaal zaten, gaf hij flink gas. We vlogen als het ware door Hoorn heen. Bij elke bocht die hij nam, gierden we het uit en met gejuich en gelach kwamen we langs de volle terrasjes in het centrum, waar men ons met verbazing langs zagen racen. Het was een heerlijke dag die ons nog lang zal heugen. Met dank aan Rita, die nog veel meer van dit soort mooie dagen mag organiseren.

 

 

 

Verslag door: Tiny ( webmaster)