07-06-2013: Frans Hals Museum in Haarlem

Verzorgd door: Carla

Op vrijdag 7 juni verzamelden we ons vanaf 10 uur in het restaurant van het Frans Hals museum in Haarlem om op de beschutte binnenplaats in een stralend zonnetje van een kopje koffie met wat lekkers te genieten. Tot onze grote verrassing was onze vroegere Queen Jenny na een lange periode van afwezigheid weer van de partij. Het was goed om te zien dat zij na haar operatie en langdurige revalidatie zo goed is opgeknapt.

Na de koffie werden we uitgenodigd voor een interessante diapresentatie met uitleg over de expositie ‘Frans Hals oog in oog met Rembrandt en Titiaan’. In deze expositie wordt het werk van Frans Hals vergeleken met dat van zijn tijdgenoten, zoals Rembrandt, Titiaan, Rubens en Van Dijck. Aan de hand van deze presentatie kregen wij een voorproefje van wat ons later in het museum te wachten stond en kregen wij een goed beeld van de overeenkomsten en verschillen in het werk van Frans Hals en zijn tijdgenoten. Gewapend met een flinke dosis voorkennis hebben we daarna niet alleen de expositie bekeken., maar ook genoten van de vaste collectie.

Daarna een korte wandeling richting Grote Markt, waar Carla bij restaurant Doria een tafel voor de lunch had gereserveerd.

Rond half drie kwam er weer een einde aan een interessante en gezellige Red Birdy-dag.

Verslag door: Tineke (queen)