01-08-2014: Westfries Museum - "hoedje van papier" - Hoorn

Verzorgd door:  Rita

Ook vandaag zijn we te gast bij Rita in Hoorn. Al eerder gaf Rita ons een rondleiding door Hoorn maar woonde er toen niet zelf. Inmiddels is Hoorn haar habitat geworden en zoveel als zij er inmiddels van deze stad weet is verbazingwekkend.

Met een klein toeristen treintje werden we naar de mooiste plekjes van Hoorn gebracht en door de chauffeur gewezen op de bijzonder plekken van deze mooie stad met zijn  rijke VOC –historie. Hoorn behoort tot de grote monumentensteden van Nederland

Na deze rondleiding werden we afgezet bij het West Fries Museum waar we de expositie “ Hoedje van Papier” gingen bezoeken. Een heel bijzondere expositie waar 19 kunstenaars van papier prachtige kunstwerken wisten te creëren. Of je ermee op je hoofd zou willen lopen is de vraag. Maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van deze kunstwerken.

Alvorens het museum in te lopen werden we door Rita op koffie en gebak getrakteerd, dit ter ere van het feit dat zij nu definitief in Hoorn is komen wonen en volgende maand jarig is. De taart, opgemaakt in rood en paars was al een kunstwerk op zich en smaakte heerlijk.

 

Na het museumbezoek wachtte ons de lunch, het was inmiddels 14.30 geworden en iedereen snakte naar een hapje en zeker een drankje. Na deze heerlijke lunch bij Ridderikhoff werden wij weer door “ ons treintje “ opgehaald en afgezet bij het station om weer huiswaarts te keren.

Het was een mooie dag, heerlijk weer, we hebben genoten en met dank aan Rita die ons steeds weer met bijzondere uitstapjes weet te verrassen.

 

Verslag door: Tiny,Webmaster.