05-07-2013: Huifkartocht - Weesp

Verzorgd door: Rita

En weer waren de weergoden ons gunstig gezind op 5 juli 2013 toen wij ons verzamelden op het terras van Eterij de Schalkse in Weesp. Rita had deze prachtige locatie voor ons uitgezocht aan de Vecht. We genoten daar van een heerlijke kopje koffie en vooral van de zon en het uitzicht op de boten die voorbij voeren.

Bijna met tegenzin verlieten wij het terras toen “onze” huifkar arriveerde. Wij werden om 12.15 uur opgehaald door Els en Martin Calis.  De huifkar werd voortgetrokken door 2 prachtige Welsh pony’s  die naar de mooie namen Kanjer en Kenzo luisterden..En daar gingen we, een huifkar volgeladen, vol met 10 jeugdige Red Birdies.

 En ook dit was weer genieten. We reden door een prachtige omgeving ,groene  weiden en stille landweggetjes, langs de Vecht en prachtige landhuizen.

Even een stop gemaakt bij het IJsselmeer, waar niemand was behalve wij.En verder ging het weer. Verderop zagen we 2 koeien in een slootje staan die daar wat verkoeling zochten. Wij hadden het ook behoorlijk warm, maar we klaagden niet, het was heerlijk.

 Om 13.30 uur arriveerden we bij molen De Vriendschap waar we met elkaar een picknick tafel hebben gedekt en Els de meest heerlijke dingen uit de huifkar tevoorschijn toverde, om voor ons een verukkulukku lunch te verzorgen.

 Na de lunch konden we nog de molen bezichtigen. Onze  “molenmuis “ Rita wist veel van deze molen te vertellen, b.v dat er bij voldoende wind meel wordt gemalen voor de Weesperbakkers en zij daarvan  o.a de bekende Weespermoppen bakken. En dat de snelheid van een molenwiek 100 km/p.uur is.                                                                                                

Na deze bezichtiging stapten wij weer in de huifkar om teruggebracht te worden naar onze beginlocatie waarvandaan ieder weer huiswaarts ging. D.w.z dat was de bedoeling, maar door het warme weer bleef er een brug open staan waardoor het verkeer vast kwam te staan en ook wij niet verder konden. Enkele Birdies zijn uitgestapt om lopend naar trein of auto te gaan en andere Birdies zijn in de huifkar gebleven en hebben rustig afgewacht totdat de brug weer dichtging.

Het was weer een heerlijke dag, met dank aan Rita die op stel een sprong een ander uitje moest verzinnen omdat haar geplande rit met de “plonsbus”niet door kon gaan. Maar dat houden we tegoed!

 

 

Verslag door: Tiny (webmaster)