02-12-2016: Kerst decoraties workhop - Tuincentrum Osdorp

Verzorgd door: Margret

En zo zijn we alweer aan ons laatste uitje van dit jaar aangekomen.
En wat is nou leuker om gezellig met elkaar een mooie kerstdecoratie te maken.
Margret heeft, net als drie jaar gelden hiervoor Tuincentrum Osdorp uitgezocht. Langzaam druppelen de Birdies het restaurant van het tuincentrum binnen voor ons noodzakelijke kopje koffie en kwebbel uurtje. De verleiding om eerst over de prachtige kerstmarkt van het tuincentrum te dwalen, is groot, maar we kunnen de verleiding weerstaan en komen allemaal op tijd in het restaurant aan.Om 10.30 uur begint onze workshop, gelukkig in het warme deel van het tuincentrum. Er liggen grillig gevormde takken klaar, voor ieder van ons één. En er liggen kerstballen, mos, vogeltjes, dennenappels, bessen takjes en nog veel meer leuke dingetjes om van onze takken een prachtige kerst decoratie te maken. Er staat een voorbeeld in het midden van de tafel en ons wordt door onze workshop begeleider uitgelegd hoe we te werk moeten gaan.

En daar gaan we, we plakken, passen en meten met alle kerst spulletjes die we mogen gebruiken, en vechten met de lijmpistolen, die nogal eens dienst weigeren.

Er ontstaan heel mooie creaties, Nynke, die niet van knutselen houdt, wandelt rond en ziet erop toe dat iedereen krijgt wat hij nodig heeft. Wat een prachtig versierde takken, maar wat mij betreft ziet de tak van Magdalena er bijzonder mooi uit. Hij springt eruit door eenvoud en subtiele versiering. Magdalena heeft echt oog voor decoraties, knap hoor.Als iedereen klaar is gaan we lunchen in het restaurant en de takken worden voorzien van naam bij de kassa neergezet, die kunnen we bij vertrek daar afreken en meenemen.

Na de lunch kunnen we eindelijk toegeven aan de behoefte om door de kerstmarkt te dwalen. Eerst in groepjes, maar langzaam dwalen we af en gaat ieder weer zijn eigen gang.

Met dank aan Margret voor deze inspirerende en gezellige workshop.

 Verslag door:Tiny (webmaster)