01-12-2017: Kijk Amsterdam 1700 tot 1800 tentoonstelling - Amsterdam

Verzorgd door:Rie en Margret

We gaan weer naar Amsterdam, heerlijk Amsterdam! En dan gaan we ook nog naar het Amsterdams Stadsarchief om de tentoonstelling “ Kijk Amsterdam “ te bekijken.

Amsterdam is tussen 1700 en 1800 talloze keren vastgelegd in vaak heel gedetailleerde tekeningen. Het Stads Archief Amsterdam toont de mooiste tijdens “Kijk Amsterdam ,  de allereerste overzichtstentoonstelling van deze topografische tekenkunst.
We genieten, het is prachtig! De tekeningen brengen het Amsterdam én het leven van de Amsterdammers uit die tijd heel dichtbij. Vaak in kleur, en dat bijna twee eeuwen eerder dan de kleurenfotografie. De stad is ook nu nog goed herkenbaar: op de tekeningen staan de bekende plekken op de Dam, aan de grachten en langs de Amstel en het IJ.

Ook nu krijgen we een rondleiding, maar we dwalen af om langer bij tekeningen te kijken die ons boeien of om andere tekeningen te bekijken. Af en toe worden we door de “juf “bij de les geroepen.


Na al dit moois gaan we lunchen in het restaurant van het Stadsarchief “De Bazel “. Veel van de gerechten zijn biologisch, wat niet door iedereen gewaardeerd wordt. Maar toch genieten we van de lunch en zeker van het glaasje wijn erbij.
Na de lunch waaieren we uit en zoeken we elk onze weg door Amsterdam. Sommigen richting huis en anderen gaan nog even shoppen, want eenmaal in Amsterdam dan moet je de gelegenheid te baat nemen om lekker rond te neuzen. Ik zelf ga samen met Jenny naar de Bijenkorf op zoek naar een speciale kerstbal voor haar pas geboren kleinzoon Sem. Jammer genoeg viel de bal tegen. Dus gingen ook wij op weg naar bus en trein, richting huis.
Rie en Margret bedankt voor het organiseren van weer een mooi en gezellig uitje.

 Verslag door:Tiny (webmaster)