03-04-2013: Opnames Koefnoen, Rijksmuseum in Amsterdam

Verzorgd door : Queen Trijntje.

Op 20 maart 2013 werden wij benaderd door Pieter Klok, uitvoerend producent van het programma Koefnoen, met de vraag of wij wilden meespelen in een filmpje ter gelegenheid van de opening van het Rijksmuseum. Er waren 4 Birdies die hier aan mee wilden doen. Dus heeft Queen Trijntje versterking gevraagd bij het chapter Hilversum. 5 Hilversumse Red Hatters vonden het ook leuk om mee te doen.

Op 3 april om 14.00 uur arriveerden wij bij het Rijksmuseum, nog niet geopend voor bezoekers en wij mochten naar binnen. Wat zag het er prachtig uit en wat een bijzonder voorrecht dat wij daar mochten rondlopen.

Paul Groot, verkleed als Ipie, Owen Schumacher en de rest van de crew kwamen zich aan ons voorstellen. Er werd verteld wat er van ons verwacht werd. Eerst werden de begin en eind scene opgenomen, pas daarna kwamen wij aan de beurt.  

Om 16.00 uur was het zover, we mochten mee door het museum en de ohh's en ahh's waren niet van de lucht. Prachtig was het.        
                                                                                                                   

Elke scene moest wel 6 - 7 keer worden overgedaan, maar daar werd niet over geklaagd en moe werden we er niet van, het was veel te leuk. Queen Trijntje, herstellende na een akelige val waarbij zij haar breen brak, werd een rolstoel aangeboden, zodat zij de lange afstanden van de ene naar de andere zaal, niet hoefde te lopen.

Om 18.00 uur werd ons een vegetarische maaltijd, bestaande uit couscous en een linzensoep aangeboden, en meteen daarna ging het verder.

Er moesten nog 3 scenes worden opgenomen en om 21.00 uur was het klaar. Als dank kregen we allemaal 2 dvd's van Koefnoen mee naar huis en een gratis toegangsbewijs voor het Rijksmuseum, zodat we alles nog eens op ons gemak kunnen bekijken. Daar zullen we dankbaar gebruik van maken.

Op 13 april wordt het filmpje, dat slechts 4 minuten zal duren, uitgezonden in het programma Opium. Met heel veel plezier kijken we terug op een heel bijzondere dag die we niet gauw zullen vergeten.

Verslag door: Tiny (webmaster)