03-02-2017: Marilyn Monroe tentoonstelling - Nieuwe Kerk Amsterdam

Verzorgd door:Conny en Puck

We gaan op verjaardags bezoek! En wel bij Marilyn;  Marilyn Monroe.

Als ze nog had geleefd was Marilyn 90 jaar geworden. Hoe zou ze er hebben uitgezien op 90 jarige leeftijd. Dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen. Ze was pas 36 jaar toen ze overleed en erg gelukkig is ze niet geweest.

Nog steeds is niet duidelijk of ze is overleden door zelfmoord of moord. Velen zijn overtuigd dat ze is vermoord. Het lijkt of de familie Kennedy er mee te maken heeft gehad, maar niets is zeker.

Maar wij gaan met onze groep naar de tentoonstelling in de Nieuwe kerk in Amsterdam over het leven van deze bijzondere vrouw.

Maar eerst koffie natuurlijk in het Nieuwe Café, we zijn met 18 Birdies aanwezig. Een grote groep, allemaal zijn we nieuwsgierig naar het leven van Marilyn Monroe, haar werkelijke naam was Norma Jeane Mortenson.

We zien de prachtige jurken die Marilyn gedragen heeft maar vooral de witte opwaaiende jurk van William Travilla trekt veel bekijks. Beelden van de films waarin ze heeft gespeeld. Het is indrukwekkend wat we allemaal te zien krijgen.


Na de dood van Marilyn worden haar eigendommen opgeslagen en jarenlang onberoerd gelaten door haar erfgenamen. In 1999 begon de veiling van haar spullen en veel van haar eigendommen worden opgekocht door Ted Stampfer. Dat zijn de voorwerpen die nu in de Nieuwe Kerk ten toon worden gesteld. Er zijn zeer persoonlijke spullen bij zoals make up, dagboekjes en krulspelden met zelfs nog haar erin.

Onder de indruk van deze tentoonstelling gaan we lunchen in Grand Café Krasnapolsky.

Het is passen en meten met de kleine tafeltjes maar uiteindelijk heeft iedereen een plek. We praten na over de bijzonder tentoonstelling. In onze jonge jaren wilden we allemaal wel zo zijn als Marilyn, maar nu zijn we blij dat we zijn zoals we zijn en kunnen genieten van de leuke dingen in het leven.


Ik geniet in elk geval van de heerlijke kroketten van Kras, hier kom ik vast nog wel eens een kroketje eten.

Helaas mochten we niet fotograferen in de kerk, alleen de "jurk "mocht gefotografeerd worden.

Met dank aan Conny en Puck voor de organisatie van dit leuke uitje.

 Verslag door:Tiny (webmaster)