02-11-2012: Rondleiding in het Marionettentheater in Amsterdam

Verzorgd door: Diny

Met 12 rode hoedjes startten we om 11 uur rond een grote vierkante tafel , voorzien van koffie en brownies, met een lezing over het ontstaan van het marionettentheater.
Deze lezing werd gehouden door de oprichter van dit bijzondere theater, de heer Bonheur. Fantastisch mooi om te zien hoe een aantal mensen met veel liefde en passie voor deze kunstvorm weet te overleven in het enorme culturele aanbod.

Zij hebben alles in eigen hand; van het maken van de poppen met de meest fantastische creaties bekleed, het maken van de decors, de rekwisieten, ook aan touwtjes, tot het spelen van de diverse voorstellingen per jaar.

Een kleine subsidie van de gemeente Amsterdam moet hen in de running houden. De uitleg en het demonstreren van "het spelen" met de poppen vonden we allemaal fascinerend! Boven mochten we een kijkje nemen in de ateliers waar de poppen en de kleding wordt gemaakt. Ware kunstwerken! Een aanrader om een keer een voorstelling bij te wonen!

Daarna liepen we, onder veel bekijks, naar de Zeedijk waar Diny een heerlijke high tea had gereserveerd.
Na een welkoms-jus d'orange werd er voor ieder 2 warme broodjes geserveerd met diverse soorten thee en een salade. Als afsluiting kregen we heerlijke stukjes gebak bij de thee en koffie.

Tiny werd met algemene stemmen tot Miss Moneypenny gekozen en Queen Trijntje bedankte Diny met een nieuw collecters-item voor haar organisatie van deze leuke dag.
Het was weer beregezellig en het was leuk dat Jenny er ook weer bij was.

Verslag door: VQ Willemijn