17-09-2013 - Prinsjesdag - Den Haag

Verzorgd door: Monique Bouvy (Queen 's Gravenhage)  

Prinsjesdag 2013

Het zou een vroegertje worden die 3e dinsdag in september en de weerberichten stemden ook niet vrolijk. Maar toch, de eerste Prinsjesdag van Koning Willem Alexander, daar wilden we bij zijn. Samen met meer dan 200 andere Red Hatters op een tribune langs het Lange Voorhout. Dat moest een feestje worden dat we niet wilden missen.

Met Sara had ik afgesproken om vanuit Hollandsche Rading de trein van 08.07 uur naar Den Haag te nemen. We zouden Rie dan op station Amsterdam-Zuid oppikken. Maar helaas, Sara was in geen velden of wegen te bekennen en ook telefonisch niet bereikbaar. Enfin, toch maar in de trein gestapt en wat schetst mijn verbazing? Op station Diemen-Zuid tot mijn grote opluchting (en de hare) stond Sara. Nog niet helemaal wakker had ze de verkeerde trein genomen en was via Almere Poort in Diemen-Zuid beland. Rie stond gelukkig op tijd en op het juiste perron klaar.

In Den Haag aangekomen stond Tiny op ons te wachten en gevieren zijn we naar het restaurant gelopen waar we ons bij de andere Red Hatters konden aansluiten.

Na een welverdiende kop koffie en een heerlijk gebakje zijn we in optocht naar het Lange Voorhout gegaan waar een hele tribune voor de verzamelde Red Hatters gereserveerd was.

Zoveel rood en paars bijeen, dat moest natuurlijk de aandacht van de verzamelde pers trekken. Er werden door verschillende radio- en tv-stations opnames gemaakt. Als het goed is hebben de thuisblijvers vanuit hun huiskamers naar ons gezwaaid, want we schijnen verschillende keren in beeld te zijn geweest.

En toen was het wachten op de dingen die komen gingen, maar we hebben ons geen moment verveeld. Het was een komen en gaan van allerlei legerkorpsen in galatenue en een woordvoerster van de gemeente Den Haag hield ons voortdurend op de hoogte van allerlei wetenswaardigheden.

En toen, na ruim twee uur wachten, was het grote moment daar. De Koning in de Koets.
Koningin Máxima reageerde heel enthousiast op ons vrolijke en kleurrijke gezelschap. Op een gegeven moment zat ze bijna achterstevoren in de koets om geen glimp van ons te hoeven missen. We zullen haar een uitnodiging sturen om straks, als zij ook 50 jaar is, zich bij ons aan te sluiten, want met haar vrolijke, enthousiaste karakter zou ze goed bij onze club passen.

De sombere boodschap over de staat van ons land heeft de vrolijke en opgewekte stemming op onze tribune niet beïnvloed. Dat kwam natuurlijk ook omdat, ondanks de sombere voorspellingen, het weer zich wonderbaarlijk goed hield. We hebben maar een enkel spatje regen gevoeld en zelfs het oranje zonnetje heeft af en toe geschenen.

 

 

Verslag door: Queen Trijntje