20-04-2013: Red Hat Society Conventie 2013 - Capelle a/d Ijssel

Verzorgd door: De Talented Ladies van Capelle a/s IJssel.

 

 Op zaterdag  20 april 2013 was het zover:  Conventie in Capelle a/d IJssel!!

 

Tussen 10.00- en 11.00 uur werden wij verwacht op het Stadsplein van Capelle, door de Talented Ladies. Uit alle windstreken kwamen de Red Hat Ladies naar Capelle, prachtig uitgedost en met veel zin in deze mooie dag. De meesten kwamen per trein. De treinen vulden zich met rood en paars, veelal aangestaard door medereizigers die zich afvroegen wie en wat wij waren. Enthousiast vertelden wij wat de Red Hat Society inhield en waarom wij deze dag met zovelen waren. Iedereen wenste ons een mooie dag toe.

Aangekomen op het Stadsplein werden we begroet door de Talented Ladies en werd aan de Queens van de chapters de badges en toegangsbewijzen voor de boot uitgereikt. De koffie stond klaar en op het plein stonden overal gezellige kraampjes in rood en paars waar o.a  " kunst en kitsch " werd verkocht.

De dag werd geopend door de Queen Eleonora  van Capelle samen met  burgemeester Frank Koen en zij onthulden  het banier van de Talented Ladies. Op de achtergrond zong een mooi koor. Om 11 uur vertrokken wij in optocht,  vooraf gegaan door een drumband, naar de IJssel waar de raderstoomboot met de toepasselijke naam "De Majesteit", op ons lag te wachten. Wij werden begeleid door de politie die hier en daar de straten voor het verkeer gesloten hield om de enorme optocht van meer dan 300 paars/rode vrouwen ongehinderd te laten passeren.

Eenmaal ingescheept werd ons een glaasje “ bubbels ” aangereikt om te toasten op deze mooie dag. Er was enorm veel te zien op de boot; kraampjes met prachtige hoeden, schitterende bijoux en  kleding.  Er was een kraampje waar men lootjes kon kopen met “ altijd prijs ” en ook de prijsjes waren allemaal afgestemd op de Red Hat Society. Een kraampje met 2e hands kleding, waar velen voor een leuk prijsje weer een rood of paars stuk aan hun outfit konden toevoegen.

Het koor “ Rettekehat ”  trad op en zong behalve hedendaagse songs ook een paar “ Golden Oldies ”  waarbij volop werd meegezongen. De stemming zat er goed in! Het koor sloot af met  een paar hoempapa nummers en natuurlijk, Hollands als we zijn, werd er een polonaise gelopen.

  

Om 13.30 werd er een koud en warm buffet gepresenteerd met allerlei heerlijkheden, vooral de warme beenham is mij bijgebleven; vurrukkuluk!!  Met een glaasje droge witte wijn erbij kon onze dag niet meer stuk.

Er was zoveel te doen en te zien op de boot dat er weinig aandacht was voor de omgeving waar we langs vaarden op weg naar de Skyline van Rotterdam. Wel was er alle aandacht voor de blusboot die, speciaal voor ons een watershow gaf.

Om 16.00 uur meerden we weer aan en ging het weer in optocht terug naar het Stadsplein waar iedereen nog een “goodybag “ kreeg uitgereikt met een grappig rood waaierhoedje. Omstreeks 17.00 keerden we blij en voldaan weer huiswaarts.

Met heel veel dank aan de Talented Ladies die deze schitterende dag hebben georganiseerd en waarvan wij enorm genoten hebben.

 

 

 Verslag door: Tiny (webmaster)