11-10-2013 - Rijksmuseum - Amsterdam

Verzorgd door: Queen Trijntje

De dames van de Red Birdies en de dames van Hilversum I hebben in het voorjaar meegewerkt aan de filmopnames voor het programma Koefnoen dat is uitgezonden bij de opening van het Rijksmuseum. De mensen van de afdeling Communicatie van het Rijks waren zo enthousiast over ons optreden, dat zij ons als blijk van waardering een gratis rondleiding aanboden. En daar hebben wij natuurlijk geen ‘nee’ tegen gezegd.

 Op vrijdag 11 oktober was het dan zo ver. Het was die dag een echte herfstdag. Van de vroege ochtend af regende het pijpenstelen. Ik denk dat alle toeristen die die dag in Amsterdam waren daarom besloten hadden om massaal naar het Rijksmuseum te gaan. Sinds de opening was dit de drukste dag sinds de opening.

 Eén voor één druppelden de dames binnen en binnen een mum van tijd hadden wij meer bekijks dan al het andere moois. Om twee uur zijn wij door een hele enthousiaste gids rondgeleid. Zij liet ons niet alleen een aantal beroemde kunstwerken zien, maar zij wist ook veel te vertellen over de restauratie van het gebouw. Ondanks de drukte hebben wij toch veel moois gezien.

Na de rondleiding konden wij nog op ons gemakje een poos rondkijken en natuurlijk een bezoek brengen aan de museumshop. Daarna zijn we richting restaurant Loetje gelopen, waar we heerlijk gegeten hebben.

Het was weer een geslaagd uitje.

 

 

Verslag door: Queen Trijntje