01-04-2016: Skyrestaurant Pi, Amsterdam

Verzorgd door: Tiny

We hebben er met zijn allen naar uitgekeken, lunchen in het Sky restaurant Pi van het Fletcher hotel in Amsterdam.
Deze maand geen “echt uitje” maar alleen een lunch. Dit, omdat op 8 april de jaarlijkse Conventie in Haarlem zal plaatsvinden en dat is ook weer een hele uitgave. Maar niet iedereen gaat naar de Conventie. Dus zijn we overeen gekomen om op de eerste vrijdag van deze maand gezellig met elkaar te lunchen en zo zien we elkaar toch allemaal.

 

Het uitzicht op de 18e etage is fenomenaal, we lopen rond en genieten. Zo te zien zijn we op dat moment de enige gasten dus kunnen we ook vrij rondkijken. Er is een mooie tafel voor ons gedekt en als iedereen is gearriveerd wordt er een etagère met broodjes neergezet. Het ziet er heerlijk uit. Maar eerst de soep en dat is jammer, de heerlijke kipkerry soep is lauw. Dus vlug dooreten.Even later worden er flinke kaas broodjes gepresenteert. De meesten nemen een half kaasbroodje, want we willen ook graag van de andere lekkere broodjes genieten.
Een glaasje wijn erbij of een ander drankje en we genieten van deze lunch.

Jammer dat we niemand van de bediening meer zien om nog een glaasje wijn of ander drankje te bestellen.
Als dan Sara stukjes glas in haar glaasje met fruit vindt en ook nog een stukje doorslikt is de maat vol. Sara gaat naar de balie waar zich de medewerkers bevinden en doet haar beklag.
Ze lossen het op door Sara de lunch gratis aan te bieden en na een klacht over de lauwe soep wordt overeengekomen dat we ook de wijn niet hoeven te betalen.

Bij het afrekenen wordt Carla voor een hele fles wijn aangeslagen, maar gelukkig heeft Jenny dat in de gaten en wordt het gecorrigeerd.

Nog even een blik op het prachtige uitzicht, dit zullen we niet gauw weer zien. Maar het katterige gevoel blijft nog wel even hangen.

Verslag door: Tiny