04-07-2014: Per sloep door de grachten van Leiden

Verzord door: Maria en Tiny

Op 4 juli 2014 scheen er een stralende zon. Dat was een opluchting want ons uitje zou letterlijk en figuurlijk in het water zijn gevallen als het zou regenen.

Om  10.30 uur  verzamelden we ons in de jachthaven van Oegstgeest waar de koffie en een plakje cake klaar stonden. Door vertragingen op het spoor en een ongeval op de weg kon niet iedereen op tijd aanwezig zijn, maar om 11.30 konden we dan toch in de sloep van Herman van de Berg stappen en vertrokken we richting Leiden. Herman had een extra sloep moeten huren omdat we met 18 dames aanwezig waren. Er konden hooguit 10 personen in een sloep dus Dennis vaarde mee met een tweede sloep.

Net als Amsterdam heeft Leiden heel veel grachten, en het is een ware belevenis om een stad vanaf het water te bezoeken. Af en toe moesten we bukken om onder een bruggetje door te varen. Herman wist enorm veel te vertellen over de mooie gebouwen,bruggen, straatjes en huizen.

Om 13.00 uur legden we aan bij de prachtige Korenbeurs en zijn we naar het” Koetshuis   De Burcht “ gewandeld, waar een heerlijke lunch op ons wachtte. Na de lunch weer aan boord en gevaren naar het Rapenburg. Daar begon onze stads wandeling langs mooie oude kerken en rustieke hofjes .Vol verbazing hebben we gekeken naar het smalste huis van Leiden. Daar woonden vroeger grote gezinnen in, onvoorstelbaar.

Om 15.30 weer in de sloep , terug naar Oegstgeest. Bij aankomst in de jachthaven wachtte ons nog een verassing. Herman bood ons  ten afscheid een glas champagne aan en na zo’n warme dag smaakte zo’n glas koude bubbels heerlijk.

 

Met dank aan Maria en Tiny hebben we weer van een heerlijke dag genoten.

 

 

 

 

Verslag door: Tiny (webmaster)