02-05-2014 - Stoomtram "Bello" - Hoorn naar Medemblik

 Verzorgd door Rita.

 

Ons uitstapje op 2 mei naar Hoorn beloofde een prachtige dag te worden. Jammer genoeg lieten de weergoden het afweten. Maar het weer deed niets af aan het plezier die we die dag hadden.

Om 10.45 uur vertrokken we met  Stoomtram “Bello” naar Medemblik.  Onderweg genoten we van de prachtige bloeiende velden, de mooie oude gebouwen èn een kopje koffie met gebak. Na negentig minuten arriveerden we in Medemblik.

 

Wat was het koud toen we daar aankwamen, van het plan om rond te kijken in het stadje kwam niet veel terecht. We wilden het bakkersmuseum in, maar alle reizigers uit het trammetje hadden dat plan opgevat en wij kozen dus voor een bezoek aan een lunchroom. Een kopje koffie om weer warm te worden.

 

Na de koffie naar de boot die ons naar Enkhuizen zou brengen. Op de boot werd ons een heerlijke lunch geserveerd. Door het toch wat onstuimige water en het gedein van de boot moest Nynke even de tafel verlaten en kregen ook anderen een beetje last van hun maag.

 

Maar eenmaal in Enkhuizen aangekomen was het leed gauw geleden. Maar ook in dit mooie oude stadje was het te koud om nog even rond te lopen, we hadden slecht een half uurtje voor de trein zou komen en zijn op het station blijven wachten op de trein die ons weer naar Hoorn zou brengen.

Het was een prachtig uitje, en we hebben onderweg genoten van het mooie landschap tijdens onze stoomtram reis.

 

 

Met dank aan Rita die elke keer weer iets leuks bedenkt om ons te verassen.

 

Verslag door: Tiny ( webmaster)