05-08-2016: Strandjutten - Zandvoort aan Zee

Verzorgd door:Conny

De week voor 5 augustus was er al flink mailverkeer tussen een aantal Birdies: zullen we met zoveel mogelijk Birdies met dezelfde trein naar Zandvoort reizen? We hadden er zin in, ondanks de wat sombere weersverwachting.
Nynke, Marijke en Tineke stapten in Weesp in de trein en in Diemen voegden Anne Irene en Sara zich daarbij. Op naar Zandvoort.
Er stond een flinke bries en er scheen een mager zonnetje. Maar……….. het was gelukkig droog. Dat was al heel wat in deze natte zomer.

We verzamelden ons rond 10.30 bij strandpaviljoen Ahoi bij paal 19. Na de koffie werden we opgehaald door Bram Molenaar met zijn huifkar voor een tocht langs het strand. Helaas werd de huifkar niet getrokken door paarden, maar door een groot technisch monster.


De familienaam Molenaar heeft niets met een molen te maken. Bram’s voorouders visten op molenaartjes, een vissoort die vroeger veel voorkwam in de Noordzee. Toen in Nederland de familienamen officieel werden ingevoerd, heeft de familie van Bram de familienaam Molenaar gekozen.


Richting Langevelderslag stopten we om allerlei spullen te verzamelen die op het strand en langs de waterlijn voor het oprapen lagen. Bram stelde voor om daar een soort schilderij of collage van te maken. Er ontstond een boeiend geheel, waar Bram een interessante uitleg bij gaf.


Na afloop nog een goed verzorgde lunch bij Ahoi.
Het was een heerlijk dagje Zandvoort met dank aan Conny.
Heerlijk uitgewaaid hebben we de trein naar huis.

 

Verslag door:Queen Trijntje