07-10-2016: Tentoonstelling van Catharina de Grote - Amsterdam

Verzorgd door: Nynke

Deze keer berust de organisatie van onze bijeenkomst bij Nynke.
Zoals te doen gebruikelijk verzamelen wij ons in het restaurant voor een kop koffie/thee met gebak en hebben nog even tijd om gezellig bij te praten alvorens wij om elf uur worden opgehaald door de gids die voor de rondleiding zal zorgen over de tentoonstelling:
Nynke telt de centjes.

CATHARINA, DE GROOTSTE
Zelfgeslepen diamant van de Hermitage
Dit is het ongelofelijke verhaal van een eenvoudig Duits prinsesje dat uitgroeide tot de machtigste keizerin van Rusland.
We worden in vervoering gebracht en meegenomen in het sprookje van deze legendarische tsarina.
Prachtige kunst, juwelen en kostuums uit de schatkamers van de Hermitage in St. Petersburg, waarbij het tentoongestelde model van de Grote Tsarenkroon van het Russische Rijk één van de hoogtepunten vormt.

Ze heeft 34 jaar het land geregeerd, het gemoderniseerd en tot grootmacht gemaakt.
De correspondentie met Franse filosofen, de omgang met vrienden en favorieten vormden de facetten van de diamant die ze zelf heeft geslepen.
Nadat sommige dames nog een bezoek brachten aan het winkeltje zijn we op weg gegaan naar Kitchen en Bar Van Rijn op het Rembrandtplein waar we heerlijk hebben geluncht.En weer telt Nynke de centjes!

Zo kwam er een eind aan de gezellige Red Birdies middag in hartje Amsterdam en ging iedereen voldaan huiswaarts met auto, tram, metro en trein.

 Verslag door:Diny