04-03-2016: Tropenmuseum - Amsterdam

Verzorgd door: Sara.

Het plenst van de regen als de Birdies letterlijk binnen druppellen in het Tropenmuseum . Sara staat ons op te wachten en wijst ieder de garderobe, want we willen graag onze natte jassen en paraplu’s kwijt.
Eerst maar eens een kopje koffie en een beetje warm worden. Om 11 uur worden we opgehaald door de gids die ons gaat begeleiden door onze reis naar " The Sixties-A World Wide Happening. 


De gids laat ons zien hoe de ontwikkeling in de wereld en de jaren zestig met elkaar verbonden zijn. Zo gingen westerse jongeren Afghaanse jassen dragen en jongeren in Mali naar westerse muziek luisteren.
Het museum had pas een opfris beurt gehad waarbij onder meer de enorme Lichthal van het monumentale gebouw uit 1926 is vernieuwd.
Aan het eind van de rondleiding willen we een paar groepsfoto´s maken en Magdalena laat haar oog vallen op een man die daar rondloopt en ook ons met aandacht bekijkt. De man is bereid om een paar foto´s van ons te maken en maakt een paar leuke opnames..
Achteraf blijkt dat deze man de bekende fotograaf Kadir van Loohuizen is.


Dan zijn we wel weer toe aan een hapje en een drankje. Gelukkig hoeven we niet de regen in maar gaan we de lunch gebruiken in het restaurant van het museum.

Na afloop van de lunch kan wie dat wil nog wat in het museum rondkijken, het museum winkeltje bezoeken of naar huis gaan.


Verslag door: Tiny ( webmaster)