03-04-2015: Workshop tapdansen - Zeist

Verzorgd door: Nynke

En deze keer gaan onze voetjes van de vloer, wij gaan tapdansen!!

Nynke heeft besloten dat het tijd werd dat we een beetje lichaamsbeweging krijgen, dus gaan wij los bij de “ EDC dansstudio” in Zeist. Maar eerst koffie en daarvan gaan wij genieten bij restaurant Figi. Heerlijke koffie en prachtige gebakjes werden er geserveerd. Het is altijd weer gezellig bijkletsen als we elkaar een maand niet hebben gezien en sommigen hebben we langer dan een maand niet gezien dus valt er veel te bij te praten.  Maar het gebak moeten wij er nu weer afdansen. Dus óp naar de dansstudio.


Wij worden verwelkomd door Marieke van der Ven die ons in anderhalf uur de tapdans techniek gaat proberen bij te brengen. Enkelen van ons had al eens eerder getapt, maar voor de meesten was het toch wel heel nieuw. Marieke had zakjes met fiches te koop die we onder onze schoenen konden plakken, zodat we toch een beetje het “ tap geluid “ konden produceren. De opbrengst van deze fiches gaat naar haar project in Kenia, waar ze jongeren met talent leert tapdansen. Met engelen geduld bracht Marieke ons de eerste danspassen bij. En natuurlijk werd er veel gelachen. Langzaam aan kregen we de passen onder de knie en begon het leuk te klinken. Aan het eind van de les konden we een aardig potje tappen.

En dan gaan we weer terug naar restaurant Figi. Van al dat dansen hebben we honger en dorst gekregen. We worden verwacht en schuiven aan, aan een mooi gedekte tafel. We genieten van een heerlijke lunch met dank aan Nynke zijn we wat losser in de heupen geworden en hebben we weer genoten van een leuke dag.


klik hier om het filmpje te downloaden

 

 Verslag door: Tiny ( webmaster)