07-08-2015: Workshop Schilderen bij Fieke Weilers - Leiden

Verzorgd door: Maria en Tiny

Vandaag gaan we schilderen!!! We gaan onze creativiteit de vrije loop laten en ons uitleven op het schildersdoek. We gaan naar Leiden waar we in het atelier van Fieke Weilers een workshop schilderen krijgen, met als onderwerp “ de roos “. Maria heeft al enige tijd schilderles bij Fieke en zij is de schilderskunst inmiddels behoorlijk machtig. Na de koffie met gebak krijgen we allemaal een schildersezel toegewezen en een maagdelijk witte doek. Na enige aanwijzingen van Fieke gaan we aan de slag.


Er zijn aardig wat talenten onder ons en het ene kunstwerk na het andere ontstaat. We wisten niet dat we dat in ons hadden. Grappig om te zien hoe totaal verschillend de werkstukken ontstaan. De één schildert één grote bloem, de ander een vaas met bloemen en Rie presteert het om een prachtige bloem te schilderen mèt vlinder.We zijn om 11.00 uur begonnen en om 13.00 uur stoppen we. En met ons kunstwerk , dat nog niet geheel droog is, gaan we op weg naar de lunch.

We gaan met de auto naar pannenkoeken boerderij “ De Hooiberg “ in Leiderdorp. De afstand is te groot om te lopen. En het kost enige moeite om iedereen daar heen te loodsen, de locatie is lastig bereikbaar omdat de boerderij langs een rotonde ligt, direct aan de A4. Wel handig voor diegene die straks met de auto zo de A4 kan oprijden op weg naar huis.De lunch is heerlijk, het is prachtig weer dus we zitten buiten onder het afdak van een hooiberg. Het is te warm om direct in de zon te zitten. Deze keer dus geen broodje en zo te zien geniet iedereen van zijn pannenkoek. Na de lunch nemen we afscheid en gaat iedereen weer zijns weegs.

 

Met dank aan Maria en Tiny

Verslag door: Tiny ( webmaster)