Een uitje voor de Red Birdies organiseren midden in de tijd van de coronabeperkingen viel niet mee. Tenslotte zijn we een groep van dames op leeftijd en dat brengt extra voorzichtigheid voor elkaars en de eigen gezondheid met zich mee.

Gelukkig is de kans op mooi weer in de zomer redelijk groot. Daarom viel de keus dit keer op een buitenactiviteit.

We verzamelden rond half elf bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland waar we op het terras aan de rand van het prachtige natuurgebied koffie dronken en de kans hadden om uitgebreid bij te praten. De meesten van ons hadden elkaar al maanden niet gezien of gesproken.

Het was de bedoeling om een wandeling langs de vermaarde buitenplaatsen te gaan maken, maar onze Nynke, die sinds de coronabeperkingen bijna dagelijks over het landgoed dwaalt, wierp zich al snel op als onze gids. Ze leidde ons langs prachtige plekjes, beekjes, weilanden en pittoreske huisjes en vertelde ons tal van bijzonderheden. De buitenplaatsen hebben we voornamelijk uit de verte kunnen bewonderen, maar de wandeling door het prachtige natuurgebied was zo wonderschoon, dat we de buitenplaatsen echt niet gemist hebben.


Terug naar het Bezoekerscentrum voor de lunch en de nazit. Rond twee uur trok ons doorluchtige gezelschap weer huiswaarts. Moe maar voldaan.