Vandaag zijn we uitgenodigd bij Magdalena thuis, om eens lekker bij te kletsen

We weten uit ervaring dat het een heel leuke dag gaat worden. Samen met Elma weet Magdalena ons deze dag in de watten te leggen. Op 01-07-2017 zijn we hier ook een hele dag verwend. Dat was een mooie dag met een fris windje, maar vandaag belooft het bloedheet te worden.


En dat wordt het. We worden ontvangen met koffie en gebak. Gebak getrakteerd door Anne Irene die op 09-07 -2020 80 jaar is geworden. Niet te geloven 80 jaar. En nog steeds zo’n hip wijffie.
Al snel moeten we een ander plekje opzoeken omdat de zon te heet wordt tijdens het koffie drinken. Maar aan schaduwrijke plekjes geen gebrek in de grote tuin van Magdalena. Elma loopt af en aan met karaffen koud water. John, de zoon van Magdalena komt even later ook binnen. Hij sluit de muziek aan, gezellige muziek uit onze jonge jaren. John een echte gentleman laat het ons aan niets ontbreken.

Op een gegeven moment besluit Magdalena een tochtje te maken op haar waterscooter. Daar gaat ze, ze scheurt weg als een jonge meid met haar bijna 82 jaar. Het is duidelijk; lid zijn van de Red Birdies houdt ons jong. Als Magdalena terugkomt mag Mechtild mee op een ritje. Samen scheuren ze weg. Ook Heleen voelt wel voor een ritje en mag even later achter Magdalena plaats nemen. Heerlijk op zo’n hete dag.

 

Als iedereen weer terug is, wordt de lunch geserveerd en ieder kan pakken waar zij zin in heeft. Er is van alles: broodjes, salade en allerlei heerlijk beleg. Ook een glaasje wijn ontbreekt er niet aan. Geregeld komt John met de fles langs om ons bij te schenken.Na de lunch gaan enkelen van ons de verhitte lijven afkoelen met een duik in het water van de Vinkeveense plassen. Wat een genot dat koele water.
Anne Irene zwemt niet, zij heeft een heerlijk koel plekje onder de knotwilg gevonden.

Na het zwemmen kletsen en drinken we nog wat en dan is het weer tijd om afscheid te nemen van onze gastvrouwen. Maar niet voordat Magdalena nog een bakje met armbandjes laat rondgaan waar ieder een armbandje uit mag kiezen.

Wat een heerlijke dag, waar we met veel plezier aan terugdenken.
Magdalena, Elma en John, hartelijk dank voor deze prachtige verzorgde dag. We hebben ervan genoten.

                                                         En natuurlijk mag de collage van Rie niet ontbreken.