We gaan op wereldreis. En wel bij het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen.
We hebben onze boarding pass ingeleverd bij de stewardess, gaan aan board en dan gaat er een wereld voor ons open.

                                                                    Onze eigen drie (oud) KLM stewardessen

Meteen al staan we oog in oog met een enorme skyline waarin de meest bekende gebouwen ter wereld zijn verwerkt. Ook het leven onder water wordt uitgebeeld in zand. Je hoort de zee ruisen. Het dierenrijk met de meest prachtige dieren. Het is zo levens echt dat je bijna niet kan geloven dat het van zand gemaakt is. Ook prachtige houten dieren staan ertussen, speciaal voor dit evenement  gemaakt in Indonesië. We dwalen verder en komen bij marktjes en eilandjes, musea en grappige vakantie situaties.


                                                Margret maakt een reisje met de lightrail.

Ook Rembrandt is aanwezig met zijn Nachtwacht. En ook andere schilderijen van Hollandse meesters ontbreken niet. Er is zelfs een expositie ruimte waar deze schilderijen te bewonderen zijn. Kunstschilder Jacob Tuijn heeft deze schilderijen tot in detail nageschilderd.

                    Zelfs premier Mark Rutte is aanwezig en ach jeetje ook Pim Fortuyn prachtig uitgebeeld in zand.

Het is teveel om op te noemen. Feit is dat het allemaal zo levens echt is, bijna  niet te geloven dat het allemaal van zand gemaakt is. Een groot gedeelte van dit festijn is binnen te bekijken, maar ook buiten is er genoeg te zien.

Het regent af en toe flink. Je zou denken dat het zand weg spoelt. Maar niet is minder waar. Alles blijf fier overeind staan. Prachtig, echt prachtig.

Na dit alles gaan we per auto naar Hotel Résidence Groot Heideborgh Bilderberg, waar we gaan lunchen. Lopen is geen optie want het plenst van de regen. Helaas heeft men daar de reservering niet goed begrepen. Er was duidelijk niet op ons gerekend. Maar nu zijn wij natuurlijk niet voor een kleintje vervaard en slepen we tafels en stoelen bij elkaar; de lunch kan beginnen.


                                                                              Helaas kon Tineke zich niet beheersen!

                         Nynke en Marijke, het was een heerlijke dag die we niet snel zullen vergeten. Dank jullie wel.