In de uitnodiging stond  een onvergetelijke dag met Elma, Magdalena en Margret genoemd en dat werd het ook.  Met recht hebben deze drie “ Grande Dames “ons een onvergetelijke dag bezorgd. De ontvangst was al prachtig, John de zoon van Magdalena had zijn STUDI-O ter beschikking gesteld en stond ons buiten op te wachten, schudde ons de hand en waarschuwde ons voor de op- en afstapjes. Wat een galante man!!
Binnen wachtte onze  drie gastvrouwen ons op en er was reeds een reeds flinke groep Red Birdies aanwezig. We werden getrakteerd op koffie met gebak.

Het was een gezellig gekwebbel aan tafel en ook Bonja, nog herstellende van een naar ongeval, was gelukkig weer van de partij.

Aan de muren hingen prachtige schilderijen, gemaakt door Elma, op de banken lagen foto’s van de molens van Rita, het borduurwerk van Maria met kleuren die ook in haar huis terug komen. Foto’s van Tineke die prachtig fotografeert en een verhaal vertelde over Stichting Zijweg, waar ze als vrijwilliger veel mee bezig is. Een column boekje van mijzelf en verder in de opmaak studio; hand werk van Bonja, boeken met geboorte kaartjes van Rie. Rie doet ook veel met de computer. Puck met een  boek over ruimte vaart, Magda met een foto boek en prachtige verhalen over Zuid Afrika waar zij lang heeft gewoond en Magdalena liet ons heel mooie schoengespen zien, overgehouden aan de tijd dat ze nog een juweliers zaak had en tot slot Margret met de mooie zelfgemaakte jurk die ze aanhad, haar prachtige schilderijen en verhalen over haar werk als reisleidster naar Schotland dat helaas nu afgelopen is.Zoveel verhalen en zoveel creativiteit, prachtig allemaal. Margreet vertelde ons nog dat zij veel op de computer doet en met name met de website “ Vele  Handen “En scant gegevens van oude documenten, voert ze in op de computer zodat ze digitaal toegankelijk worden.
Na al deze verhalen vond John het tijd worden voor een drankje en wij stemden daar graag mee in. Witte wijn, rode wijn of een fris drankje het stond allemaal klaar en er werd gretig gebruik van gemaakt. Daarna werd onze lunch binnen gebracht door de eigenaar van “Sranant “ een Surinaams restaurant aan de overkant van John’s STUDI-O . Het werd smullen, wat een hoop verschillende gerechten en zo lekker.  Maar aan alles komt een eind dus ook aan deze prachtige dag. Na iedereen hartelijk bedankt te hebben vertrokken we weer richting ons eigen huis.Dit was met recht een onvergetelijke dag met dank aan onze drie “ Grande Dames”. Maar ook aan John en zijn vrouw Shirley die meegeholpen heeft en veel mooie foto’s heeft gemaakt.