Eigenlijk zouden Maria en Tiny het uitje van mei organiseren. Maar vraag niet hoe het kan, ze zijn beiden door ziekte uitgevallen.

Gelukkig heeft Rita, onze Molenmuis, de honneurs waargenomen en kans gezien om op het laatste moment nog een uitje te organiseren. Het werd het Rembrandthuis in Amsterdam.

Het was die vrijdag stralend weer. Toen ik  aankwam bij de Rembrandt Corner, zat het terras al vol met een groep opvallend vrolijk geklede Birdies die veel bekijks hadden van de voorbijgangers. We zijn die dag minstens evenveel gefotografeerd als de schilderijen van de oude heer Rembrandt himself.

Voorafgaand aan de rondleiding was er nog tijd voor een rondje Waterlooplein, wat altijd voor de nodige hilariteit zorgt. Jenny werd bijna verleid door een bevallig paars cocktailjurkje, maar durfde de aankoop uiteindelijk toch niet aan. Jammer, want het had haar beeldig gestaan.

Op naar het Rembrandthuis. Rita had voor een geweldig enthousiaste gids gezorgd, een kennis van haar die ook in het Westfries Museum in Hoorn, waar zijzelf ook vrijwilliger is,  rondleidingen verzorgt.

Zodoende heeft Rembrandt, zijn leven en zijn manier van werken voor ons weinig geheimen meer.

Tot slot nog een heerlijke lunch bij Grand Café Orff als afsluiting van een interessant en leerzaam bezoek aan een van de leukste musea van Amsterdam.