We zijn in de loop der jaren met de Birdies al naar veel tentoonstellingen geweest, maar nog nooit naar het Van Gogh Museum. Anne Irene en Diny vonden dat hier maar eens verandering in moest komen en hebben een speciale rondleiding langs de hoogtepunten van de collectie en het werk van Vincent van Gogh georganiseerd.

We verzamelen ons bij BlushingHealthy voor koffie en wat lekkers alvorens gezamenlijk naar het museum te gaan.

BlushingHealthy is ontstaan op initiatief van de bekende zanger Gordon, die van zichzelf zegt een koffiefanaat te zijn: Zonder koffie geen goed begin van de dag, aldus de zanger. En dat deze zaak een gouden greep is, blijkt al snel. Het is er een drukte van belang.

Vervolgens gezamenlijk naar het museum voor de rondleiding. Hoe bekend en geliefd deze schilder is in binnen- en buitenland blijkt al bij binnenkomst. Ook hier een ongekende drukte en wat een verschillende nationaliteiten. Gelukkig was onze gids een zeer ervaren rondleider. Ondanks de drukte zag zij kans om ons langs diverse bekende en onbekende meesterwerken te leiden en ons op veel interessante wetenswaardigheden te wijzen. Het was zeker heel erg de moeite waard.

Als afsluiting hebben we geluncht in het museumcafé Le Tambourin.

Met dank aan Anne Irene en Diny kijken we weer terug op een zeer geslaagd uitje.