We hebben een record!!

23 dames zijn vandaag aanwezig voor dit uitje naar “Het Schip”. Bovendien ook twee dames die voor het eerst met ons meegaan. Heleen en Sandy. Welkom dames, eenmaal bij ons aangesloten willen jullie niet meer weg, zo gezellig is het bij ons. Dat blijkt wel als we met elkaar koffie drinken, we hebben elkaar zoveel te vertellen dat de gids ongeduldig wordt.

.

Museum Het Schip is het Amsterdamse School Museum over kunst, architectuur en huisvesting. Het Museum bevindt zich in drie fabelachtige  woningbouw complexen ontworpen door de befaamde architect Michel de Klerk. Het expressionistische woningblok van rode baksteen is wereld beroemd en wordt in de volksmond Het Schip genoemd.
Het weer werkt gelukkig ook mee, want zo rondom de gebouwen lopen zou toch minder aangenaam zijn als het plensde van de regen. Heel bijzonder is de inrichting van het huisje dat velen van ons zich nog herinneren uit onze jonge jaren. Ja zo was het vroeger.


Na deze culturele inname knorren onze magen. Margret moet drie keer “neuzen tellen” voordat de groep compleet is. We gaan op weg naar Bar Mick.  Het is passen en meten voordat ieder een plaatsje heeft bemachtigd. Rie is de dag ervoor jarig geweest en trakteert ons op een leuk cadeautje en Diny die binnenkort jarig is, trakteert ons op een drankje. Gefeliciteerd dames!!

We genieten van onze lunch en het lekker kwebbelen met elkaar. Maar aan alles komt een eind. Zo ook aan deze gezellige dag. We zwermen uit over Amsterdam en vinden elkaar weer voor een nieuw uitje op 3 mei.

Rie en Margret, het was een heerlijke dag! Dank daarvoor!