We zijn door Nynke en Greet uitgenodigd in Weesp om fort Uitermeer te bezoeken. We treffen het met het weer, maar daar zijn we inmiddels al aan gewend, we hebben elke keer prachtig weer tijdens onze uitjes.

We treffen elkaar in het paviljoen van het fort om eerst een kopje koffie te drinken.
Dan komt Joop ons ophalen voor een rondleiding. Hij heeft een prettige manier van vertellen wat de rondleiding erg leuk maakt.

Het Fort Uitermeer, vlak bij het Naarder meer aan de Vecht gelegen, is door de Provincie Noord Holland gerestaureerd en zowel vanaf de weg als de Vecht weer goed zichtbaar gemaakt.
Fort Uitermeer is een prachtige locatie, met een rijke cultuurhistorie. Het Fort is het enige in Nederland dat onderdeel uitmaakt van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie én van de Stelling van Amsterdam. Fort Uitermeer was een onmisbaar onderdeel van alle drie de verdedigingswerken die als doel hadden het rijke Holland en later de stad Amsterdam te beschermen tegen de vijand.

Er waren vijftien plofhuisjes waar het kruit in werd opgeslagen. Daarvan zijn er nu nog negen over en plof huisje zeven is een cultureel centrum geworden waar geregeld optredens zijn  of tentoonstellingen.

                                                                            De Queen van plof huisje 7

Aan het eind van de rondleiding zijn we weer bij het paviljoen aangekomen en dan lonkt de mooi gedekte tafel ons. We krijgen een drankje van Anne Irene aangeboden omdat ze (bijna) jarig is.

                                                                                             Een Uitermeertje

Het was weer een heerlijke dag, mooi weer, een prachtige omgeving en gezellig om bij elkaar te zijn en lekker te lunchen.

We kijken alweer uit naar 2 augustus.

                                                                            Nynke en Greet bedankt voor deze mooie dag.