Vandaag hebben we een uitje tussendoor. We gaan op bezoek bij de Tweede Kamer in Den Haag.
Tineke heeft een uitnodiging van René Peters ontvangen voor een rondleiding door de de Tweede Kamer. Ze mag met 50 personen komen dus dat is een prachtig uitje voor onze Red Birdies. René is lid van de Tweede Kamer voor de fractie CDA.
Bij binnenkomst wanen we ons op Schiphol. Jas uit,riem af, horloge af en alles gaat samen met onze tas door de scanner. Zelf moeten we ook door een controle poortje. Ook moeten we ons legitimeren.
Gelukkig heeft Mechteld haar kartel schaar thuis gelaten. Ze was van plan die schaar terug te geven aan Lia van wie ze het geleend had. Op het laatste  moment bedacht ze dat dat niet verstandig was.
We moeten al onze spullen in een kluisje achter laten, maar mogen wel onze telefoon mee. Maar absoluut géén foto’s maken. Ik laat alles achter in de kluis, ook mijn meegebrachte boterham. Daar kreeg ik spijt van.
We worden door René ontvangen in de fractie kamer van het CDA met een kopje koffie. Hij vertelt ons waar hij voor staat, hij komt op  voor mensen die uit hun huis worden gezet i.v.m. met een huurschuld, huiselijk geweld enz.

                                                                                        Sara jr de mooie dochter van Sara.

Dan krijgen we een rondleiding door het gebouw. Twee keer rent Thierry Boudet ons voorbij. Hij had blijkbaar erg veel haast!!
We bezoeken ook de prachtige Handelingenkamer, waar ontelbaar veel boeken zijn opgeslagen. Deze ruimte werd in 1876 als bibliotheek ontworpen. De drie galerijen worden bereikt door een wenteltrap die zich in de hoek bevindt en die geïnspireerd is op een Chinese draak, net als de kopjes aan het uiteinde van de galerijvloeren en het schubvormige patroon in het plafond.


En dan gaan we naar de publieke tribune in de plenaire zaal.(Plenair betekent voltallig. Bij een plenaire vergadering moet dus iedereen aanwezig zijn.)
We moeten onze hoedjes afzetten uit respect voor de Tweede Kamer. We luisteren een half uurtje naar iemand die over mest praat. Dan moeten we de zaal weer uit en kunnen de hoedjes weer op.

We sluiten de dag af met een drankje bij  Millers. Lia en Puck trakteren op een borrelplank omdat zij beiden deze maand jarig zijn.
Het was een leerzame dag met dank aan Tineke die dit voor ons geregeld heeft.
                                                       
                                                                                           Queen Margret!!