Na een afwezigheid van vier maanden ziek zijn, was het eindelijk zover dat ik weer deel kon nemen aan één van onze gezellige Red Birdies uitjes. Ook Maria die een poos ziek is geweest, was er weer. Wat was het leuk om iedereen weer te zien.


We ontmoetten elkaar in het restaurant van het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden, waar we op koffie met appeltaart werden getrakteerd door Sonja. Sonja en haar man zijn samen 145 jaar geworden dus deze respectabele leeftijd moest worden gevierd.

Om 11.00 uur worden we opgehaald voor een rondleiding door dit museum. De schatkamer van de wetenschap en geneeskunde en de belangrijkste uitvindingen van de Nederlandse wetenschaps geschiedenis. We griezelen van de amputatie zaag die een echte chirurgijn vroeger in zijn kast had staan. En we zien hoe een stuurman in de Gouden Eeuw de sterren en de zon gebruikt om zijn koers te bepalen, want een gps had hij natuurlijk nog niet. Het museum is genoemd naar Herman Boerhaave een Nederlands arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker.Na de interessante rondleiding wandelen we naar Grandcafé  De Burcht voor de lunch. Het is erg warm maar gelukkig is het niet ver lopen.  Het is wel even puzzelen hoe we gaan zitten, want we willen graag allemaal in de schaduw zitten. Uiteindelijk lukt dat en we genieten van de lunch hoewel de ober die ons bedient niet erg vriendelijk is en geregeld broodjes en/of een sausje vergeet. Misschien houd hij niet van rood!

Maar verder was het weer een geslaagde dag met dank aan Sonja.

Verslag door Tiny (webmaster)