Csaar Peter.

We schepen in voor een boottochtje naar Zaandam met de Zaanferry. Wel vroeg deze keer, de boot vertrekt al om 10.00 uur. Maar wij zijn allemaal bikkels dus dat lukt wel. Eenmaal aan boord worden we door Anne Irene getrakteerd op een stukje appeltaart, heerlijk met een kopje koffie erbij.

Na een afwezigheid van enkele jaren is ook Wil Veltman weer van de partij, ja wie eenmaal deel van ons groepje heeft uitgemaakt, vergeet ons niet meer, zo gezellig zijn wij!

De tocht duurt bijna een uur en dan stappen we aan land in Zaandam en wandelen naar het Csaar Peter huisje, één van de oudste houten huisjes in Nederland.
In dit inmiddels wereld beroemde huisje logeerde de Russische Csaar Peter de Grote in 1697. Hij kwam naar Zaandam om het vak scheepstimmerman te leren. Russische tsaren, Nederlandse vorsten, presidenten en zelfs Napoleon en keizerin Sissi brachten een bezoek aan het Csaar Peter huisje. De talloze namen staan in ramen en houten wanden gekerfd en geschreven.

In de tuin brengen we met elkaar een aubade aan Rita die vandaag 80 jaar wordt en dus niet aanwezig is.

Dan knorren onze magen en gaan we op weg naar de “Koperen Bell “voor de lunch. Met zijn veertienen hebben we twee tafels nodig, we heffen het glas op onze jarige Rita.

Na de lunch shoppen we wat rond door het centrum met zijn aparte  Zaanse bouw. Om 15.00 uur schepen we weer in voor de terugvaart. Ondanks af en toe wat regen was het toch weer een heerlijke dag. En ondanks het feit dat we al zoveel uitjes hebben gehad valt er toch elke keer weer iets leuks te beleven. Anne Irene hartelijk dank voor deze mooi dag.

 

Verslag door Tiny ( webmaster )