Ons uitje in juli was georganiseerd door Rita. Het doel van vandaag was Haarlem, waar een bezoek aan het Archeologisch Museum op het programma stond. Het was heerlijk weer en na een leuke wandeling vanaf het station door de Grote Houtstraat, met allerlei aparte winkeltjes, verzamelden we in het Barista Café voor koffie met iets erbij. We waren het erover eens dat hier heerlijke koffie geschonken wordt. Daarna weer in de benen om naar het museum op de Grote Markt te lopen. Tot onze verbazing bleek het museum niet eerder dan om 1 uur open te gaan en het was pas half 12! Maar niet getreurd, we hadden al genoeg mogelijkheden gezien om de tijd tot aan de lunch op een andere leuke manier door te brengen. Sommigen gingen winkelen of een wandeling door het centrum maken en een aantal besloten de St. Bavokerk te bezoeken. Een prachtige kerk met een schitterend orgel en mooie glas-in-loodramen.

Om 1 uur verzamelden we weer op de Groote Markt om gezamenlijk naar het Hofje zonder Zorgen te lopen voor de lunch. Een gezellig restaurantje, gelegen aan een mooi verstild hofje, waar we vanaf onze tafel binnen een prima uitzicht op hadden. De lunch was heel smakelijk met voor ieder wat wils.

.

Na de lunch hebben we dan toch het museum bezocht. Hier zijn allerlei archeologische vondsten te zien die in Haarlem en omstreken  opgegraven zijn. Onder meer verschillende werktuigen en vuurstenen voorwerpen uit de prehistorie, een Spaanse helm uit de Tachtigjarige Oorlog tot aan een gloeilamp uit de 20ste eeuw. Ook is er het bijna complete skelet van een man die in de 17de eeuw in het Haarlemse gewoond heeft. En natuurlijk verschillende flesjes Haarlemmer olie, goed tegen alle kwalen. Het museum is niet zo groot, maar wel heel interessant.

Na deze leuke dag vertrokken we moe maar voldaan richting station om de reis naar huis te aanvaarden.

Verslag door Queen Tineke